{ "title": "Cevizli Pekmezli Sucuk", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/cevizli-pekmezli-sucuk.jpg", "date": "19.01.2024 06:50:51", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği için cevizli sucukta denilir. Daha önceleri yazdan yapılır ve kış için saklanır ve kışın tüketilir. Kış aylarında insanlar gerekli enerjilerini bunlar ile sağlarlar. Yüksek miktarda enerji verici özelliğe sahiptir. İçerisinde sodyum ve potasyum bulunur. Kişi sağlığı için oldukça faydalıdır.

Cevizli sucuğun faydaları şunlardır
Cevizli pekmezli sucuk yapımı için gerekli malzemeler
Cevizli pekmezli sucuk nasıl yapılır?

Sucuk yapımı için ilk olarak cevizler hazırlanır. Cevizler iğne yardımı ile ipliğe geçirilir ve bir kenara alınır. Ardından pekmez ve su ile şeker bir kaba alınarak karıştırılır. Bu karışımdan yarım su bardağı alınır ve diğeri tencereye konarak ocağa alınır, altı açılır. O kaynayana kadar ayırdığımız yarım bardak karışıma nişasta ve un eklenerek iyice çırpılır. Tenceredeki malzeme kaynayınca bu karışım eklenerek karıştırılır. Krema kıvamına gelene kadar karıştırılır ve ardından altı kapatılır. Cevizler bu karışıma batırılarak bir yere asılır. On dakika sonra bir daha batırılıp çıkarılır ve bir yere asılır. Serin bir yerde iki üç gün içerisinde kurur ve yemeye hazır olur. Çerezler ile kahveler ile sunulur, oldukça lezzetli ve sağlıklı bu besini evlerinizden eksik etmeyin.
" } ] }