{ "title": "Cevizli Sucuk", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/cevizli-sucuk.jpg", "date": "20.01.2024 02:08:10", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmıştır. Artvin ilimizde oldukça meşhurdur ve bu yörede Köme adı ile bilinir. Pekmez ve ceviz ile yapıldığı için oldukça sağlıklı ve besleyicidir. Birkaç yıl öncesine kadar sadece yöresel dükkanlarda satılan bu tatlıyı şimdi her türlü markette bulmak mümkün olmaktadır. Eğer sizde her şeyin en sağlıklısının evde yapılan olduğunu düşünenlerdenseniz size vereceğimiz bu tarifi uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Cevizli Sucuk Malzemeleri
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerenin içerisinde suyu ve pekmezi karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın ve tencereyi ocağa alın. Üzerine şekeri ilave edip tahta kaşık ile şeker içerisinde tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Ayırmış olduğumuz pekmezli su karışımının içerisine un ile nişastayı alıp karıştırın. Topaklanma olmaması için karıştırıcı kullanabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı kaynamakta olan tencerenin içerisine yavaş yavaş karıştırıyoruz. Tahta kaşık ile sürekli karıştırmak sureti ile pasta kreması kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.

Yorgan ipini iğneden geçiriyoruz. İpin alt kısmına düğüm atıyoruz. Daha sonra ceviz içlerini aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Daha sonra karışıma batırıp çıkartıyoruz ve kuruması için evinizin nem almayan bir yerine asarak 2 gün boyunca kurutuyoruz. Daha sonra streç film ile kaplayıp buz dolabının alt kısmında 3.4 ay saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }