{ "title": "Evde Sucuk Yapımı", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/evde-sucuk-yapimi.jpg", "date": "19.01.2024 20:45:03", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarımsak soslu yiyecek. Dünya standartlarında sucuk, kuru ve yarı kuru fermente bir sosistir, şeklinde tarif edilmektedir. Gerçekten de sucuk laktik asit bakterilerince olgunlaştırılan bir et mamülüdür. Sucuk yapımında manda veya sığır eti kullanılır. Bunların içine koyun eti de katılabilir. Lezzet ve görünümün düzeltilmesi için kuyruk yağı mutlaka ilave edilmelidir.

Et sucuğu tüketimi ülkemizde olduğu gibi sofralarımızda yaygındır. Sabah kahvaltılarından tutun, pizza, tost ve benzeri ayaküstü yaşamda çok kullanılan bir gıda ürünüdür. Et sucuğu yapımı çok karmaşık bir üretim yöntemi değildir. Evde veya yüksek miktarlarda fabrikalarda fabrikasyon usulü yapımı çok yaygındır. Et sucuğu yapımında şu ya da bu biçimde yapılması gibi bir dayatma geçerli değildir. Çünkü damak tadına bağlı olarak kullanılan malzemelerde oynama yapılabilir. Fakat vazgeçilmezleri arasında olanlar uygun kıyma ve sarımsaktır. Diğer baharat çeşitleri damak zevkinize göre ayarlamakta bir sakınca yoktur, tamamen bir karıştırma işlemi ve sonrasında bağırsaklara veya temiz pamuklu bezlere doldurulmasından ibarettir.

Evde sucuk için Malzemeleri
Yapılış Tarifi: Tüm malzemeleri rahatça hareket edeceğiniz büyükçe bir leğenin içine koyup yoğurunuz. Yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtelim ve bir gece serin bir yerde dinlendirelim. Ertesi gün az miktarda pişirerek tuzunu ve baharatını kontrol edip damak zevkinize uygun hale getirip tekrar yoğurunuz. Kıyma hamurunu bağırsaklara dolduracaksınız bu aşamada bir kıyma makinesi size çok yardımcı olacaktır, böyle bir imkânınız yok ise evde bulunan huni yardımıyla hiç boşluk bırakmadan sıkı bir şekilde doldurabilirsiniz. Yeteri uzunlukta isteğe bağlı uzunluk elde edilince aralar da pamuk ipliği yardımıyla bağlayıp halka şekline getirebilirsiniz. Yok, eğer bez torba kullanacaksanız yeteri miktarda kıyma hamuru bez torbalara koyarak merdane yardımıyla her yere eşit dağılacak şekilde yassılaştıralım. Bu şekilde bütün sucukları bağırsaklara doldurup, bitince sucukları hafif kuruması için serin bir yere asıp kurutunuz. Fazla suyunun çıkması için sucukları toplu iğne ucuyla birkaç yerinden delmeyi unutmayın.
" } ] }