{ "title": "Kangal Sucuk", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/kangal-sucuk.jpg", "date": "21.01.2024 00:36:50", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kangal Sucuk, özellikle hafta sonu sofralarımızı neşelendiren lezzetli bir bir besindir. Çocukların bayılarak tükettiği bu lezzetin yapımı oldukça kolay olması ve piyasada birçok işletmenin hazırlayarak satışa sunmuş olduğu bu lezzet evimizde de hazırlanması oldukça kolaydır. Özellikle hayvan kesildikten sonra parça etlerin alınmasından sonra kemiklere yapışık olan ufak et parçalarının değerlendirmesi ve saklamasını oldukça kolay olmasında pratik bir besindir. Sucuk içinde bulunan besinlerin yarı geçirgen bağırsak yardımıyla sucuğun özünde bulunan su dışarıya yavaş ve kontrollü bir şekilde atılması sağlanır. Bu arada sucuğun içinde bulunan baharatlar yardımıyla, kuruyarak bakterilerin çürümesi engeller. Böylece et uzun süre saklanarak korunur ve istenilen zaman halinde tüketilir. Sucuk hazırlanırken içine konulan yağın ise rolü oldukça büyük olup etin pişme aşamasında yumuşak kalması sağlanır. Sucukların asılı kalmasıyla bağırsak ve sucuğun sürtünmeden veya temastan korunması sağlanır. Böylelikle yarı geçirgen zarın nüfus ettiği alanın tadını ve nemini almayarak sucuğun tadının bozulmasını engeller. Bu nedenle hazırlanan sucuk ipe asılmaktadır.