{ "title": "Salçalı Sucuk", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/salcali-sucuk.jpg", "date": "19.01.2024 08:02:07", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ailece yapılan her pazar kahvaltısında muhakkak kendisine yer bulur. Öğrenci evlerinin ise en güzel ana yemeğidir. Ailelerinden ayrı yaşayan öğrencilerin hem pratik hem ekonomik lezzetlere ihtiyacı vardır. Bu tarif tam onlara göre bir tariftir.

Salçalı sucuk yapımı için gerekli malzemeler
Salçalı sucuk nasıl yapılır?

Bir tavaya iki üç yemek kaşığı sıvı yağ alınır ve tava ocağa alınarak altı açılır. Sucuk ince ince dilimlenerek tavaya alınır ve arkalı önlü hafif kızartılır. Sucuklar tam kızarmadan bir bardak su ile bir kaşık salça çırpılarak tavaya eklenir. Sucuklar pişene kadar kaynatılır. Ardından ocak kapatılır ve servis tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }