{ "title": "Şeker Sucuğu", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/seker-sucugu.jpg", "date": "21.01.2024 16:33:32", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucuk çeşidi de vardır. Sadesi, hidistan cevizlisi ve daha çeşit çeşit şeker sucuğu yapılır. Ama şeker sucuğunu bana göre en iyi Malatya'da yapıyorlar. Ağza alındığı zaman kurabiye gibi dağılıyor. Sucuğu evde yapması da mümkün hem böyle daha temiz hem de canınız istediği zaman yapabilirsiniz. Evet ben şimdi size evde yapabileceğimiz sucuk tarifi vereceğim. Yapılışı biraz zahmetli ve uğraş istiyor. Ama inanın yapımından sonra o zahmete değdiğini göreceksiniz.

Pekmezli şeker sucuğu malzemeler
Şeker Sucuğu Nasıl Yapılır?

Önce cevizleri hazırlayalım. Bir cevizi bıçak yardımı ile dörte bölelim. Sonra yorgan ipinden yaklaşık bir metre kadar kesip iğneye takalım. Daha sonra cevizler bitene kadar, tek tek iplere dizelim. Şimdide sucuğu yapmaya başlayalım. Geniş bir tencerenin içine pekmez ve suyu alalım. Sonra bir kâse kadar bu karışımdan alıp kenara bırakalım. Tenceremizi ocağa koyup kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Sonra bir kâse ayırttığımız harcın içine nişastayı koyup eritelim. Sonra ağır ağır dökerek tencereye ilave edelim. Şekeri de koyup karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına geldiğinde hazır demektir. Ocağı kapatıp tencereyi bir yere alalım. Sonra hazırladığımız cevizleri içine bastıralım ve çekelim sonra da asalım. Ben bunları çamaşırlığın tellerine asarak balkonda kuruttum. Bitene kadar hepsini aynı şekilde yapalım. Sucukları astığımız yere bir tepsi ya da poşet serelim. Çünkü yere damlayabilir. Sucuklar yaklaşık 5-6 günde kurur, kuruduktan sonra alalım. Artık sucuklarımız yenmeye hazır, afiyet olsun.

" } ] }