{ "title": "Sucuk Çeşitleri", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 11:34:58", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile kurutulup işlem gören bir tür yiyecektir. Sucuğun yapımında ana malzemesi oluşturan et manda veya sığır eti ile yapılmaktadır. Ancak bazen koyun eti ile de sucuk yapılmıştır. Ancak lezzet bakımından sığır ve manda eti en çok tercih edilen et türüdür. Ana malzemesi olan etin yanı sıra sucuğa asıl tat ve lezzetini veren malzeme kimyon adı verilen güzel kokulu bir baharat çeşididir. Sucuğun daha lezzetli ve yağ oranının orantılı bir halde olması için malzeme içerisine bir miktarda kuyruk yağı konulmaktadır. Sucuğun malzemeleri hazır hale geldikten sonra kurutma işlemine sıra geldiği zaman direk olarak kurutma değil de doğal ve sağlıklı bir halde kurutma işlemi yapılmaktadır. Kurutma işlemi için sucuk malzemeleri yoğurulup hazırlandıktan sonra sığırın ince bağırsağına tüm malzemeler konularak ağzı sıkı bir şekilde bağlanıp hava almasına engel olunarak kurutma işlemi uygulanmaktadır. Sucuk aslında bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. Mesela bazı bölgelerde sucuk cevizli yapılarak farklı bir lezzet elde edilmektedir. Bir başka bölgelerde ise tatlı niyetine değişik malzemeler ile yapılmaktadır. Bu tür sucuklarda malzeme açısından farklılık gösterse de normal sucuk yapımı gibi doldurulup kurutularak yapıldığı için ve görünüm olarak da sucuk gibi göründüğü için sucuk adı verilmektedir. Sucuğun görüldüğü üzere birçok çeşidi vardır. Bu tür çeşitleri beraber inceleyip öğrenelim;
" } ] }