{ "title": "Sucuk Döner", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk-doner.jpg", "date": "21.01.2024 14:12:30", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok kişi koktuğunu düşünüp tercih etmezler. Fakat düşündüğünüz gibi değildir. Sucuk Dönerin kokusu yoktur. Evde yapması çok kolaydır. Bir o kadar da az maliyetlidir.

Sucuk Döneri İçin Gerekli Malzemeleri
Sucuk Dönerin Nasıl Yapılır?

Gördüğünüz gibi bu kadar az malzeme ile nefis bir yemek yapıyorsunuz. Kurban Bayramında yaparsanız daha az maliyetli olur. Zeytinyağı, süt, yoğurt, karabiberi karıştırınız. Bu malzemelerin ölçüsünü siz göz kararı ile ya da kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu karışımla biftekleri terbiyeleyiniz. Terbiyeledikten sonra biftekleri üst üste koyun ve dondurucuya atınız. Biftekler donduktan sonra pastırma gibi ince ince kesiniz. Tavaya az yağ ile kızartınız. Bu yemeğin en önemli püf noktası piştikten sonra tuzu atılır.

Sucuk Döneri yapmak bu kadar basit. Ancak evde yaptığınızın tadıyla Afyonkarahisar'da yediğinizin tadı bir olmaz. Yolunuz Afyonkarahisar'a düştüğünde muhakkak orada yemelisiniz.
" } ] }