{ "title": "Sucuk İçi", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk-ici.jpg", "date": "20.01.2024 14:46:48", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucuk partileri yapan bir milletiz. Kayseri ilimizle adını duyuran sucuk Türkiye'de hatta dünyada en lezzetli ve en orijinal hali Kayseri de yapılmaktadır. Kayseri'de yapılıp tüm dünyaya mutfağında kısa sürede adını duyurmayı başarmıştır sucuk. Sucuk bildiğimiz gibi her yerde bulabileceğimiz bir ürün haline gelmiştir. Fakat sucuk içi hazırlamak ne kadar basit görünse de zahmet isteyen bir iştir. Bazı işletmeler kar oranını artırmak için sucuk içi hazırlar iken birçok hilelere baş vurmaktadırlar. Sucuk içi hazırlarken %100'dan a eti kullanmak ve baharatları iyi bilmek şarttır. Kayseri sucuğu adı altında birçok merdiven altı işletmeler kurulmuştur. Fakat Kayseri'de yapılan orijinal sucuklar sadece Türkiye'de değil dünya mutfağında efsane olmuşlardır.

Sucuk içi hazırlaması oldukça kolay olmasına rağmen bazı markalar dışında birçok marka lezzet açısından sınıfta kalmışlardır. Biz tüketiciler gerek fiyatına gerek markasına gerekse rengine bakarak sucuk almayı tercih etmekteyiz. Etin kilosu 45 TL iken sucuğun kilolu 30 TL olduğunda insan şüpheye düşüyor haliyle. Sucuk içi hazırlamak için mutlak et kullanmak gerekir artı bir de baharatları emeği derken fiyatı da ona göre artmakta tabii ki. Her pahalı sucuk kaliteli olduğu anlamına da gelmemektedir tabi ki. Sizlerde sucuk alırken tereddüt edenlerden iseniz evde kendiniz sucuk içi hazırlayıp lezzetli sucuklar elde edebilirsiniz veya direk sucuk içini o şekilde tüketebilirsiniz. Kayserili bir kişi olarak ve yıllardır babamdan gördüğüm gibi hazırladığım sucuk içini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz deneyebilirsiniz tarif %100 orijinal ve hata oranı sıfırdır. Beğeneceğinizden %100 eminim.

Sucuk içi hazırlamak için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Öncelikle kıymayı derin bir leğene alıyoruz. Ardından kabuklarını soyup iyice ezdiğimiz veya robottan geçirdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Daha sonra tuz, kimyon, acı ve tatlı toz biberleri koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çemen unu ve yeni baharı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kattığımız malzemelerin toz oluşu katı olmasını sağlayacaktır Bir miktar suya elimizi batırarak yoğurma işlemine devam ediyoruz. En az yarım saat yoğurduğumuz sucuk içini buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletip tekrar çıkartıyoruz. Ardından 10-15 dakika daha yoğurup dilersek bağırsak içerisine doldurup sucuk yapıyoruz. Dilersek avuç içi büyüklüğünde köfteler yapıp dolap poşetlerine koyup buzlukta saklayabiliriz. Sucuk içi az miktarda tereyağı ile kavrulup yumurta kırılarak da türetilebilir. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum hazır aldığımız sucuklardan daha lezzetli ve daha hijyeniktir.
" } ] }