{ "title": "Sucuk İçi", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk-ici.jpg", "date": "20.01.2024 14:46:48", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucuk partileri yapan bir milletiz. Kayseri ilimizle adını duyuran sucuk Türkiye'de hatta dünyada en lezzetli ve en orijinal hali Kayseri de yapılmaktadır. Kayseri'de yapılıp tüm dünyaya mutfağında kısa sürede adını duyurmayı başarmıştır sucuk. Sucuk bildiğimiz gibi her yerde bulabileceğimiz bir ürün haline gelmiştir. Fakat sucuk içi hazırlamak ne kadar basit görünse de zahmet isteyen bir iştir. Bazı işletmeler kar oranını artırmak için sucuk içi hazırlar iken birçok hilelere baş vurmaktadırlar. Sucuk içi hazırlarken %100'dan a eti kullanmak ve baharatları iyi bilmek şarttır. Kayseri sucuğu adı altında birçok merdiven altı işletmeler kurulmuştur. Fakat Kayseri'de yapılan orijinal sucuklar sadece Türkiye'de değil dünya mutfağında efsane olmuşlardır.