{ "title": "Sucuk Izgara", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk-ızgara.jpg", "date": "20.01.2024 11:08:55", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetli bir lezzettir. Sucukta ızgara keyfi birçok kişinin pratik olarak karnını doyurmasını sağlayan ekonomik bir lezzettir. Öğrencilerin, ailelerin ve arkadaşların pekişmesini sağlayan sucukla mangal keyfi ağzınızı neşelendirecek bir besindir.

Sucukta Izgara Keyfi İçin Gerekli Malzemeleri
Sucuk Izgara Sos Malzemeleri
Sucuk Izgara Nasıl Yapılır?

Kangal sucuğumuz irice dilimlenir ve sucukla aynı boylarda domates ve biber dilimlenerek bir şiş yardımı ile sucuk, biber ve domates şişin sonuna kadar dizilir. Bu işlem bütün malzemelerimizi bitinceye kadar bütün şişlerimiz için gerçekleşir. Akabinde daha önceden hazır ettiğimiz mangalımıza, mangal kömürü aktarılarak ateşimiz yakılır. Mangal kömürümüz tutuşup ateşimiz korlandıktan sonra şişler güzelce mangala dizilir. Bu arada hafif hafif pişen sucuğumuz yavaş yavaş yağını verir. Bu arada yağa sinen mangal kömürü ekmeğimize çekilir. Yağı biraz veren sucuk tam anlamıyla pişmesi için sucuk ızgaramız tekrardan ateşe koyulur üzerine lavaş ekmeğimiz konularak sucuğun aromasını alarak ateş üzerinde sıcacık olur. Bu arada farklı bir kişi tarafından sucuk ızgaramızın sosu hazırlanır. Sos için 2 adet orta boy domates rendelenir, ince kıyılmış bir tutam taze soğan, 1 tatlı kaşığı sumak ve yeteri kadar tuz atılarak ızgaranın farklı bir alanın pişirilir. Sosumuz kaynayınca ocaktan alınır. Bu arada mangal üzerinde pişen lavaşımız bir tabağa alınır ve pişmesi tamamlanan sucuğumuz lavaşın üzerine çekilerek üzerine sosumuz gezdirilerek servisi edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }