{ "title": "Sucuk Köftesi", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 06:22:15", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Sucuk Köftesi, Sarımsağın doğal aramasıyla ayrı bir lezzet alan sucuk köftesi birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir besindir. Evlerimizde annelerimizin sık sık yapmış olduğu sucuk köftesi oldukça lezzetli olup ağız sulandıran bir lezzettir. Sucuk köftesi içinde bulunan birçok farklı baharat türünden kaynaklı olarak birçok kişi tarafından severek tüketilmekte olup. Çocukların severek tükettiği, kalori ve besin değeri yüksek olan bir yemek çeşidi olmaktadır.

Sucuk Köftesinin Malzemeleri
Sucuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Geniş bir kap içerisine alınan 500 gram kadar orta yağlı kıymamızın üzerine 1 çay kaşığı kadar toz biber, pul biber ve tuz eklenerek yoğrulur. Akabinde sucuk köftemizin baharat lezzeti kazandırmak için 1 çay kaşığı kadar kimyon, karabiber, dağ kekiği ve ince çekilmiş sarımsağımız eklenerek kıymanın baharatları çekmesi için iyice karıştırılır. Bu esnada içine ufalanmış 1 somun ekmek için ya da 2-3 kaşık kadar galeta un eklenerek somun ekmek için malzeme ile bütünleşinceye kadar yoğrulur. Yoğurulması tamamlanan sucuk köftemiz tezgâh üzerinde 1 saat kadar dinlendirildikten sonra cevizden büyük şekilde yuvarlar parçalara ayrılır ve elimizle düzeltilen sucuk köftemiz bir tabağa güzelce dizilir. Bütün köftelerimiz hazır edildikten sonra üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak dolabımızda dinlenmesi için yaklaşık olarak 3-4 saat bekletilir. Dolapta dinlenmesi tamamlanan köftelerimizi daha önceden bir tava içine 2 çay kaşığı dökülen sıvı kızgın yağın içine sırası ile dizilir. Sucuk köftemiz kısık ateşte ufak ufak pişince yağını tavaya verecektir. Köftemizin bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilerek 2 tarafı da pişirilir. Pişen sucuk köftelerimiz servis tabağına dizilir etrafına ince ince doğranan domatesler dizilir ve üzerine ince kıyılmış maydanoz eklendikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }