{ "title": "Sucuk", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/sucuk.jpg", "date": "22.01.2024 01:13:24", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıyma ve baharatla doldurulmasıyla yapılan bir et ürünüdür. Uzun süre boyunca kullanılabilir ve bozulmaz. Sucuk yapılırken özellikle dana sırt eti kullanılması tercih edilir. Fakat bu şekilde yapılanlar bazı bütçelere göre pahalı olabilir. Bu nedenle daha ekonomik olması için küçük baş hayvan etlerinden de yapılmaktadır. Sucuk yaparken içerisinde bol miktarda yağ ve tuz kullanılır. Bunlarla beraber kimyon, kırmızı biber, sumak gibi baharatlarla sarımsak da kullanılır. Baharatların oranının çok iyi ayarlanması gerekir, iyi lezzet elde etmek için. Sucuk tüketimi günümüzde oldukça sıktır. Yemeklerde, poğaçalarda, ızgarada, yumurtada, sabah kahvaltılarında tüketilir. Kendinizde evde rahatlıkla sucuk yapabilirsiniz. Sucuk yapımı için,