{ "title": "Yumurtalı Sucuk", "image": "https://www.sucuk.gen.tr/images/yumurtali-sucuk.jpg", "date": "21.01.2024 12:44:20", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Yumurtalı sucuk: Sucuk ile yapılan bir yumurta çeşididir. Yumurtalı sucuğun yapımı kolay olmasına rağmen lezzetini tutturmak biraz zordur. Yumurtanın çiğ kalması durumunda mide bulantısına sebep olabilir. Yumurtalı sucuk yapımı birkaç farklı şekilde yapılabilir. İsteğe göre yumurtalar bozulmadan yapılır, isteğe göre yumurta ile sucuk karıştırılır. Sucuk da yine isteğe göre bütün veya küçük dilimlere kesilebilir. Sucuklu yumurtanın püf noktası yumurtanın tam pişmesi ve kaliteli sucuğun kullanılmasıdır.

Yumurtalı sucuk malzemeleri
Yumurtalı sucuk nasıl yapılır?

İlk olarak sucuklar isteğe göre doğranır. Biz bütün ve yuvarlak şekilde doğramayı tercih ediyoruz. Tava seçimi sucuklu yumurtanın lezzeti için önemlidir. Çünkü küçük tavada yumurtalar birbirine karıştığı için pek lezzetini vermez. Büyük tava da yapıldığı zaman yumurta ve sucuklar eşit şekilde sığdığı için daha çok lezzetli olur. Tavının içine yağ konulur ve bir süre ısıtıldıktan sonra içine tuz, sucuklar eklenir ve kızartılır. Sucuklar kızardığı zaman yumurtalar hiç bozulmadan kırılır ve pişene kadar kısık ateşte kızartılır. Pişen yumurtaların üzerine pul biber ve kekik eklenir. İstenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }