Lokum Sucuk

Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir üründür. Lokum sucuğun birçok farklı çeşidi satılmaktadır. Lokum sucukları çerezciler de cevizli lokum sucuk, fındıklı lokum sucuk ve bademli lokum sucuk olmak üzere birçok lokum sucuk çeşidi satılmaktadır.
Kolaylıkla yapılan lokum sucukları özellikle misafirlere çayın yanında ikram edilen güzel bir besin maddesidir. Bugün sizlerle lokum sucuk yapımını anlatacağım.

Lokum Sucuk Malzemeleri

  • 1 litre süt,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 150 gram kadar margarin,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 su bardağı pekmez,
  • 2 su bardağı su,
  • Çekilmiş ceviz ve fındık,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • Yarım su bardağı nişasta,
  • Yarım su bardağı un

Lokum Sucuk Nasıl Yapılır?


Bir tencere içine alınan 150 gram margarin eritilir üzerine 1,5 su bardağı kadar şeker, 1 litre soğuk süt, 1,5 su bardağı un aktarılarak ve 1 paket vanilya karıştırılarak kısık ateşte sürekli topaklanmaması için karıştırılır. Muhallebimizin içine kaynamaya yakın kırılmış ceviz ve fındık parçacıkları atılır muhallebi hafiften koyulaşması için tezgâhımıza alınır bir miktar soğuduktan sonra şeffaf bir streç serilir ve üzerine fındık fıstık parçaları dökülür. Akabinde bir kepçe yardımı ile dökülerek ortasına bir ip geçirilerek muhallebi içeriği rulo şeklinde sarılarak donması amacıyla buz dolabına alınır.
Lokum içimiz buz dolabında donmayı beklerken bu arada bir tencere içine 2 su bardağı pekmez ve 2 su bardağı su koyularak karıştırılır. Kısık ateşte kaynaması için ocağa alınan tencerimizin içine yarım çay bardağı kadar fabrika unu, 1 çay bardağı şeker ve yarım çay bardağı çeker eklenerek marmelat koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır. Tezgâhımızın üzerine alınan marmelatımız dolaptan çıkartılan muhallebimizin üzerindeki streç çıkartılır ve ip ucundan tutularak pekmezli marmelatımızın yer aldığı tencereye daldırılarak uygun bir yerde kuruması amacıyla asılır. 2-3 gün sonunda kurumasını tamamlayan lokum sucuğumuz bir tatlı tabağı üzerine kare şeklinde doğranarak üzerine fıstık dökülerek çay ile lokum sucuğumuz misafirlerinize servis edilir.

Afiyet olsun.

21.01.2024 05:06:59
Lokum Sucuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lokum Sucuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Lokum Sucuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sucuk Baharatı

Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüket...
Devamını Oku

Sucuk Kızartma

Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat...
Devamını Oku

Sucuk İçi

Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yılla...
Devamını Oku

Şeker Sucuğu

Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucu...
Devamını Oku

Sucuk Bağırsağı

Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu ola...
Devamını Oku

Sucuk Izgara

Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Salçalı Sucuk

Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ...
Devamını Oku

Cevizli Pekmezli Sucuk

Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği içi...
Devamını Oku

Cevizli Sucuk Kalori

Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezze...
Devamını Oku

Sucuk Döner

Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok ...
Devamını Oku

Sucuk

Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıy...
Devamını Oku

Sucuk Çeşitleri

Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile...
Devamını Oku

Fırında Sucuk

Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fırın...
Devamını Oku

Hamilelikte Sucuk

Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hamileler b...
Devamını Oku

Sucuk Yemekleri

Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle birçok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan birçok yemek yapılmaktadır. Yapılan...
Devamını Oku

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarımsak soslu yiyecek....
Devamını Oku

Pekmezli Sucuk

Pekmezli Sucuk, Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden tarifi bulunan tip...
Devamını Oku

Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmıştır. A...
Devamını Oku

Sucuk Nasıl Yapılır

Sucuk nasıl yapılır: Sucuk deyince ilk akla gelen şehir Kayseri olur. Fakat sucuk şimdi dünyanın her yerinde üretiliyor. Sucuk alan kişiler sucuğun tazeliğin...
Devamını Oku

Kangal Sucuk

Kangal Sucuk, özellikle hafta sonu sofralarımızı neşelendiren lezzetli bir bir besindir. Çocukların bayılarak tükettiği bu lezzetin yapımı oldukça kolay olma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024