Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sucuk İçi

Sucuk İçi

Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucuk partileri yapan bir milletiz. Kayseri ilimizle adını duyuran sucuk Türkiye'de hatta dünyada en lezzetli ve en orijinal hali Kayseri de yapılmaktadır. Kayseri'de yapılıp tüm dünyaya mutfağında kısa sürede adını duyurmayı başarmıştır sucuk. Sucuk bildiğimiz gibi her yerde bulabileceğimiz bir ürün haline gelmiştir. Fakat sucuk içi hazırlamak ne kadar basit görünse de zahmet isteyen bir iştir. Bazı işletmeler kar oranını artırmak için sucuk içi hazırlar iken birçok hilelere baş vurmaktadırlar. Sucuk içi hazırlarken %100'dan a eti kullanmak ve baharatları iyi bilmek şarttır. Kayseri sucuğu adı altında birçok merdiven altı işletmeler kurulmuştur. Fakat Kayseri'de yapılan orijinal sucuklar sadece Türkiye'de değil dünya mutfağında efsane olmuşlardır.

Sucuk içi hazırlaması oldukça kolay olmasına rağmen bazı markalar dışında birçok marka lezzet açısından sınıfta kalmışlardır. Biz tüketiciler gerek fiyatına gerek markasına gerekse rengine bakarak sucuk almayı tercih etmekteyiz. Etin kilosu 45 TL iken sucuğun kilolu 30 TL olduğunda insan şüpheye düşüyor haliyle. Sucuk içi hazırlamak için mutlak et kullanmak gerekir artı bir de baharatları emeği derken fiyatı da ona göre artmakta tabii ki. Her pahalı sucuk kaliteli olduğu anlamına da gelmemektedir tabi ki. Sizlerde sucuk alırken tereddüt edenlerden iseniz evde kendiniz sucuk içi hazırlayıp lezzetli sucuklar elde edebilirsiniz veya direk sucuk içini o şekilde tüketebilirsiniz. Kayserili bir kişi olarak ve yıllardır babamdan gördüğüm gibi hazırladığım sucuk içini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz deneyebilirsiniz tarif %100 orijinal ve hata oranı sıfırdır. Beğeneceğinizden %100 eminim.

Sucuk içi hazırlamak için gerekli malzemeler

  • 2 kilo orta yağlı dana kıyma,
  • 200 gram sarımsak,
  • 1,5 yemek kaşığı yemeklik tuz,
  • 50 gram tatlı toz biber,
  • 50 gram acı toz biber, dilerseniz azaltır veya çoğaltabilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı kimyon,
  • 1 yemek kaşığı yeni bahar,
  • 50 gram çemen unu,
  • 1 çay bardağı veya su bardağı su,
Hazırlanışı: Öncelikle kıymayı derin bir leğene alıyoruz. Ardından kabuklarını soyup iyice ezdiğimiz veya robottan geçirdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. Daha sonra tuz, kimyon, acı ve tatlı toz biberleri koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çemen unu ve yeni baharı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kattığımız malzemelerin toz oluşu katı olmasını sağlayacaktır Bir miktar suya elimizi batırarak yoğurma işlemine devam ediyoruz. En az yarım saat yoğurduğumuz sucuk içini buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletip tekrar çıkartıyoruz. Ardından 10-15 dakika daha yoğurup dilersek bağırsak içerisine doldurup sucuk yapıyoruz. Dilersek avuç içi büyüklüğünde köfteler yapıp dolap poşetlerine koyup buzlukta saklayabiliriz. Sucuk içi az miktarda tereyağı ile kavrulup yumurta kırılarak da türetilebilir. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum hazır aldığımız sucuklardan daha lezzetli ve daha hijyeniktir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 14:46:48
Sucuk İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sucuk İçi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Sucuk İçi"
Tarifiniz için tşkr ederiz. Tarifler genel olarak aynı ancak baharatlar ile ayrışıyorlar galiba. Sizin tarifinizde sıklıkla karşılaşılan karabiber zencefil tarçın yok. Sizce bunların sucuk içerisinde olması tarifi nasıl etkiler, kullanmalımıyız ve hangi oranda kullanmalıyız.
Aysel . 18.01.2019 12:55:10
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüketimi çok eski yıllara dayanır. Sucuğun Türkiye, başta olmakla Bulgaristan, Ermenistan ve Orta Asya'...
Sucuk Kızartma
Sucuk Kızartma
Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır;Sucuğun kızartılacağı kabın seçimi oldukça önemlidir...
Şeker Sucuğu
Şeker Sucuğu
Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucuk çeşidi de vardır. Sadesi, hidistan cevizlisi ve daha çeşit çeşit şeker sucuğu yapılır. Ama ...
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Bağırsağı
Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber eklenir. (...
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetli bir lezzettir. Sucukta ızgara keyfi birçok kişinin pratik olarak karnını doyurmasın...
Salçalı Sucuk
Salçalı Sucuk
Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ailece yapılan her pazar kahvaltısında muhakkak kendisine yer bulur. Öğrenci evlerinin ise en güze...
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir üründür. Lokum sucuğun birçok farklı çeşidi satılmaktadır. Lokum sucukları çerezciler de cevi...
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği için cevizli sucukta denilir. Daha önceleri yazdan yapılır ve kış için saklanır ve kışın tüketilir. K...
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezzettir. Çoğunlukla çerezciler de ekonomik fiyatlar ile satılan bu lezzetin yapımı bir zahmetli ...
Sucuk Döner
Sucuk Döner
Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok kişi koktuğunu düşünüp tercih etmezler. Fakat düşündüğünüz gibi değildir. Sucuk Dönerin kokusu yoktu...
Sucuk
Sucuk
Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıyma ve baharatla doldurulmasıyla yapılan bir et ürünüdür. Uzun süre boyunca kullanılabilir ve ...
Sucuk Çeşitleri
Sucuk Çeşitleri
Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile kurutulup işlem gören bir tür yiyecektir. Sucuğun yapımında ana malzemesi oluşturan et manda veya...

 

Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Izgara
Salçalı Sucuk
Lokum Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk Kalori
Sucuk Döner
Sucuk
Sucuk Çeşitleri
Fırında Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Sucuk Yemekleri
Evde Sucuk Yapımı
Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk
Sucuk Nasıl Yapılır
Kangal Sucuk
Pestil Sucuk
Sucuk Kaç Kalori?
Kaşarlı Sucuk
Sucuk Köftesi
Yumurtalı Sucuk
Popüler İçerik
Fırında Sucuk
Fırında Sucuk
Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fır...
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hami...
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle bir çok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan bir çok yemek yapılmaktadır...
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarmısak soslu y...
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk,  Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden  tarifi bu...
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024