Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sucuk Bağırsağı

Sucuk Bağırsağı

Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber eklenir. (2 kilogram ete, bir yemek kaşığı sucuk baharatı, 10 diş sarımsak, bir yemek kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı yenibahar, bir yemek kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuz eklenir) Baharatın ölçüsüne gelince, yöresel olarak damak zevki değiştiğinden, yoksun baharatlar karışım pişirilerek denetim edilir ve hamura sonradan ek edilebilir. Bu karışımı güzelce yoğurup 12 saat sağlamak bir zaman civarı buzdolabında dinlendirin. Sonrası zaman tekrardan elden geçirip tekrar yoğurun. Bu sırada baharatçılarda satılan işlenmiş ve temizlenmiş kuru bağırsaklar da ıslanarak hazırlanır.1 kilogram sucuk karışımı bir metre bağırsağa geliyor olacak pozisyonda mekanik kıyma makinesi ve huni yardımıyla bağırsağa yerleştirilir. İleri ki zamanlarda çengel ortaya konulan sucuklar pamuk ipliği ile bağlanarak kurumak amacıyla asılır. Doldurma işlemini kasaplara da yaptırabilirsiniz. İsterseniz bağırsak kullanmayabilirsiniz, o zaman;

Streç üstünde, bir kullanımlık miktarlara sucuk tarzı verilip sıkıca sarılır. Kurumak amacıyla bekletilir. Buzdolabında muhafaza edilip gerek duyulduğunda gereksinim kadarı çıkartılıp gerisi tekrardan dolaba koyulmalı.

Sucukta iç yağı olsun istemiyorsanız, kıymayı dananın döş bölümünden yağlı olarak alabilirsiniz. Bütün malzemeyi bir araya getirerek kıyma aparatı durumda olan bir karıştırıcı veya kıyma makineniz varsa onla beraber sucuk içini hazırlayabilirsiniz. Bu aparatlarınız yoksa 10-15 dk civarı güzelce yoğrulmalıdır. Karışım hazırlandıktan sonra streç filmle sararak buzdolabınızda 24 saat dinlendirin.

Bağırsağı musluk suyunda ıslatın


Bazı bireylerin yaptıkları sucukları buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucularda muhafaza ettiklerini bazılarının da bağırsağa doldurduğuna dikkati çeken uzmanlar, bağırsağa doldurulmasının daha yararlı meydana geldiğini, nedeni ise bağırsağın içerisindeki yağlarla sucuğu beslediğini vurgulandı.

Sucuğu bağırsağa dolduranların yaptığı en önemli yanlışların başında bağırsağın sıcaklığı fazla suyla ıslatılması geldiğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti:
Kuru pozisyonda satılan bağırsağın açılarak doldurulması amaçlı ıslatılması gerekmektedir. Fakat vatandaşlar 'daha temiz olur' düşüncesiyle bağırsağı sıcaklığı fazla ve üstelik kaynamış suda ıslatıyor. Bu da bağırsağın pişmesine ve yırtılmasına kapı aralıyor. Pek çok birey 'bağırsağınız çürük çıktı' diye yakıntıya geliyor. Halbuki bağırsağın ateş gibi olmayan musluk suyunda ıslatılması gerekmektedir. Neticede bağırsak zardır ve ateş gibi suda ıslatılması halinde çok hızlı kopabiliyor. Kullanılan bağırsağın kalınlığı da ciddi. Bağırsaklar kalınlığına yönelik 40 ile 60 kalibre içinde değişiyor. İdeal durumda olan bağırsak 45-50 kalibre kalınlığındaki bağırsaktır. Görünüm bakımından daha harika olur. Bağırsağın fazladan sucuk alması amaçlı çok sık sık doldurulması da kopmasına ve delinip patlamasına yol açar. O sebeple çok sıkmadan doldurulması gerekmektedir. "

Bağırsağa doldurulan sucuğu rüzgârlı havada kurutun


Sucuğun bağırsağa doldurulduktan sonra kurutulması gerektiğini, tersi halde ekşiyip küfleneceğini belirten uzmanlar, ev sucuğunun rüzgârlı, serin havada veya buz dolabında kurutulması gerektiğini ifade etti. Hazırlıklı sucuklarda jelatin, katkı maddeleri, hayvanın yenecek yenmeyecek her çeşit bölgesi olma olasılığı olduğundan bizzat sucuğunuzu yapabilirsiniz. Perhize uyumlu yağsız bir sucuk ele geçirmiş oluyorum. Hazırlanışı hiç de kolay değil değil toplamda 3 saatinizi dahi almaz. Deneyenlere afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.01.2024 03:33:58
Sucuk Bağırsağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sucuk Bağırsağı Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "Sucuk Bağırsağı"
Sucuk büzüldü barsak bol kaldı ne yapayım
Selma Uzel . 25.10.2017
CEVAP YAZ
Bende evde denedim çok güzel oldu.
Niyazi . 24.08.2018
CEVAP YAZ
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüketimi çok eski yıllara dayanır. Sucuğun Türkiye, başta olmakla Bulgaristan, Ermenistan ve Orta Asya'...
Sucuk Kızartma
Sucuk Kızartma
Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır;Sucuğun kızartılacağı kabın seçimi oldukça önemlidir...
Sucuk İçi
Sucuk İçi
Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucu...
Şeker Sucuğu
Şeker Sucuğu
Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucuk çeşidi de vardır. Sadesi, hidistan cevizlisi ve daha çeşit çeşit şeker sucuğu yapılır. Ama ...
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetli bir lezzettir. Sucukta ızgara keyfi birçok kişinin pratik olarak karnını doyurmasın...
Salçalı Sucuk
Salçalı Sucuk
Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ailece yapılan her pazar kahvaltısında muhakkak kendisine yer bulur. Öğrenci evlerinin ise en güze...
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir üründür. Lokum sucuğun birçok farklı çeşidi satılmaktadır. Lokum sucukları çerezciler de cevi...
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği için cevizli sucukta denilir. Daha önceleri yazdan yapılır ve kış için saklanır ve kışın tüketilir. K...
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezzettir. Çoğunlukla çerezciler de ekonomik fiyatlar ile satılan bu lezzetin yapımı bir zahmetli ...
Sucuk Döner
Sucuk Döner
Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok kişi koktuğunu düşünüp tercih etmezler. Fakat düşündüğünüz gibi değildir. Sucuk Dönerin kokusu yoktu...
Sucuk
Sucuk
Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıyma ve baharatla doldurulmasıyla yapılan bir et ürünüdür. Uzun süre boyunca kullanılabilir ve ...
Sucuk Çeşitleri
Sucuk Çeşitleri
Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile kurutulup işlem gören bir tür yiyecektir. Sucuğun yapımında ana malzemesi oluşturan et manda veya...

 

Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Izgara
Salçalı Sucuk
Lokum Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk Kalori
Sucuk Döner
Sucuk
Sucuk Çeşitleri
Fırında Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Sucuk Yemekleri
Evde Sucuk Yapımı
Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk
Sucuk Nasıl Yapılır
Kangal Sucuk
Pestil Sucuk
Sucuk Kaç Kalori?
Kaşarlı Sucuk
Sucuk Köftesi
Yumurtalı Sucuk
Popüler İçerik
Fırında Sucuk
Fırında Sucuk
Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fır...
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hami...
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle bir çok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan bir çok yemek yapılmaktadır...
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarmısak soslu y...
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk,  Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden  tarifi bu...
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk
Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024