Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kangal Sucuk

Kangal Sucuk

Kangal Sucuk, özellikle hafta sonu sofralarımızı neşelendiren lezzetli bir bir besindir. Çocukların bayılarak tükettiği bu lezzetin yapımı oldukça kolay olması ve piyasada birçok işletmenin hazırlayarak satışa sunmuş olduğu bu lezzet evimizde de hazırlanması oldukça kolaydır. Özellikle hayvan kesildikten sonra parça etlerin alınmasından sonra kemiklere yapışık olan ufak et parçalarının değerlendirmesi ve saklamasını oldukça kolay olmasında pratik bir besindir. Sucuk içinde bulunan besinlerin yarı geçirgen bağırsak yardımıyla sucuğun özünde bulunan su dışarıya yavaş ve kontrollü bir şekilde atılması sağlanır. Bu arada sucuğun içinde bulunan baharatlar yardımıyla, kuruyarak bakterilerin çürümesi engeller. Böylece et uzun süre saklanarak korunur ve istenilen zaman halinde tüketilir. Sucuk hazırlanırken içine konulan yağın ise rolü oldukça büyük olup etin pişme aşamasında yumuşak kalması sağlanır. Sucukların asılı kalmasıyla bağırsak ve sucuğun sürtünmeden veya temastan korunması sağlanır. Böylelikle yarı geçirgen zarın nüfus ettiği alanın tadını ve nemini almayarak sucuğun tadının bozulmasını engeller. Bu nedenle hazırlanan sucuk ipe asılmaktadır.

Kangal Sucuk Nasıl Yapılır?


Hazırlanışı oldukça kolay olan kangal sucuğun malzemelerini hazırlarken eğer eldiven kullanmayacaksanız ellerin temizlenmesi ve tırnakların kısa olması gerekir mümkün ise antibakteriyel sabun kullanılmasında fayda bulunmaktadır. Malzemeler hazırlanırken çalışılan yüzeyin temiz olması gerekir ayrıca tezgâhımız ahşap olması halinde sucuk içi hazırlanırken yağın çekmemesi amacıyla naylon veya ince folyoyla tahta kaplanır. Böylelikle hem yağ tezgâha geçmez hem de tezgâhı uzun uzadıya temizleme işlemiyle fazlaca uğraşılmaz.

Kangal Sucuk Hazırlanmasında Gerekli Malzemeleri

  • 2 kg dana döş eti
  • 200 gram kadar kavram (İç) yağ,
  • 1 çorba kaşığı kadar toz biber, kimyon, yenibahar ve karabiber,
  • 1,5 çorba kaşığı tuz,
  • 15 diş kadar ezilmiş ve çekilmiş sarımsak,
  • 5-6 metre kurutulmuş sucuğun konulacağı bağırsak,
  • 1 su bardağı kadar sirke,
  • Elle çevrimi yapılan kıyma makinesi ve sucuk başlığı,
  • Bağlamak için kullanılan pamuklu yorgan ipi,
Dana döş eti kıyma makinesinde çekilerek geniş bir leğenin içine alınır. İçine toz biber, kimyon, yenibahar, karabiber ve tuz eklenerek baharat ve tuzun kıymamız üzerinde güzelce yoğrulur. Baharat ile bütünleşen kıymamız yaklaşık olarak 1 saat bekledikten sonra 24 saat buzdolabında dinlenmeye alınır. Akabinde sucuk bağırsağı alınır. Bu bağırsak derin bir kap içerisine konulan kaynamış suyumuzun için yaklaşık sirke eklenerek bağırsağın açılması ve genleşmesi için bir müddet bekletilir. Sıcak su içerisinde bağırsak açılıncaya kadar bekletilir. Kaynar suda fazla bekletilen zar birbirine geçmeden sıcak sudan çıkartılır. Dolaptan çıkarttığımız sucuk kıymamız kıyma makinesine takılan bir aparat yardımıyla bağırsağın içine aktarılır. Bağırsak içine kıymamız çekilirken içinde hava olmamasına dikkat edilir. Yavaşça kıyma makinesi yardımıyla doldurulan kıymamız içinde boşluk oluşmaması için kıyma bağırsağa doğru bastırılır. Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra sıkıca hava almayacak şekilde pamuklu bir iple bağlanan kangal sucuğumuz serin bir alanda veya güneşin görmediği bir bölgede 5-6 gün kadar asarak dinlendirilir. Bu dinlenme aşamasında sucuk asılarak herhangi bir yere temas olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Kangal sucuğumuz kururken fazla su kıymadan bağırsak yardımıyla yavaş yavaş uçacağından sucuğun rengi kırmızılaşarak değişir. Kuruyan kangal sucuğumuz tüketilmeye hazır hale gelir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:36:50
Kangal Sucuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kangal Sucuk Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kangal Sucuk"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı
Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüketimi çok eski yıllara dayanır. Sucuğun Türkiye, başta olmakla Bulgaristan, Ermenistan ve Orta Asya'...
Sucuk Kızartma
Sucuk Kızartma
Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır;Sucuğun kızartılacağı kabın seçimi oldukça önemlidir...
Sucuk İçi
Sucuk İçi
Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yıllardır kahvaltı sofralarımızın baş tacıdır. Özellikle pazar günleri bütün ailenin toplanıp sucu...
Şeker Sucuğu
Şeker Sucuğu
Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucuk çeşidi de vardır. Sadesi, hidistan cevizlisi ve daha çeşit çeşit şeker sucuğu yapılır. Ama ...
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Bağırsağı
Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu olarak kıymaya sarımsak, tuz, sucuk baharatı, karabiber, kimyon, yenibahar ve kırmızıbiber eklenir. (...
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara
Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve lezzetli bir lezzettir. Sucukta ızgara keyfi birçok kişinin pratik olarak karnını doyurmasın...
Salçalı Sucuk
Salçalı Sucuk
Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ailece yapılan her pazar kahvaltısında muhakkak kendisine yer bulur. Öğrenci evlerinin ise en güze...
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk
Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir üründür. Lokum sucuğun birçok farklı çeşidi satılmaktadır. Lokum sucukları çerezciler de cevi...
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği için cevizli sucukta denilir. Daha önceleri yazdan yapılır ve kış için saklanır ve kışın tüketilir. K...
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori
Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezzettir. Çoğunlukla çerezciler de ekonomik fiyatlar ile satılan bu lezzetin yapımı bir zahmetli ...
Sucuk Döner
Sucuk Döner
Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok kişi koktuğunu düşünüp tercih etmezler. Fakat düşündüğünüz gibi değildir. Sucuk Dönerin kokusu yoktu...
Sucuk
Sucuk
Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıyma ve baharatla doldurulmasıyla yapılan bir et ürünüdür. Uzun süre boyunca kullanılabilir ve ...

 

Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Sucuk Izgara
Salçalı Sucuk
Lokum Sucuk
Cevizli Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk Kalori
Sucuk Döner
Sucuk
Sucuk Çeşitleri
Fırında Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Sucuk Yemekleri
Evde Sucuk Yapımı
Pekmezli Sucuk
Cevizli Sucuk
Sucuk Nasıl Yapılır
Kangal Sucuk
Pestil Sucuk
Sucuk Kaç Kalori?
Kaşarlı Sucuk
Sucuk Köftesi
Yumurtalı Sucuk
Popüler İçerik
Sucuk Çeşitleri
Sucuk Çeşitleri
Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması i...
Fırında Sucuk
Fırında Sucuk
Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fır...
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte Sucuk
Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hami...
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri
Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle bir çok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan bir çok yemek yapılmaktadır...
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı
Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarmısak soslu y...
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk
Pekmezli Sucuk,  Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden  tarifi bu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024