Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarımsak soslu yiyecek. Dünya standartlarında sucuk, kuru ve yarı kuru fermente bir sosistir, şeklinde tarif edilmektedir. Gerçekten de sucuk laktik asit bakterilerince olgunlaştırılan bir et mamülüdür. Sucuk yapımında manda veya sığır eti kullanılır.
Bunların içine koyun eti de katılabilir. Lezzet ve görünümün düzeltilmesi için kuyruk yağı mutlaka ilave edilmelidir.

Et sucuğu tüketimi ülkemizde olduğu gibi sofralarımızda yaygındır. Sabah kahvaltılarından tutun, pizza, tost ve benzeri ayaküstü yaşamda çok kullanılan bir gıda ürünüdür. Et sucuğu yapımı çok karmaşık bir üretim yöntemi değildir. Evde veya yüksek miktarlarda fabrikalarda fabrikasyon usulü yapımı çok yaygındır. Et sucuğu yapımında şu ya da bu biçimde yapılması gibi bir dayatma geçerli değildir. Çünkü damak tadına bağlı olarak kullanılan malzemelerde oynama yapılabilir. Fakat vazgeçilmezleri arasında olanlar uygun kıyma ve sarımsaktır. Diğer baharat çeşitleri damak zevkinize göre ayarlamakta bir sakınca yoktur, tamamen bir karıştırma işlemi ve sonrasında bağırsaklara veya temiz pamuklu bezlere doldurulmasından ibarettir.

Evde sucuk için Malzemeleri

  • 3 kg sucukluk dana eti
  • 100 g sarımsak
  • 60 g tuz
  • 1-1,5 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 3 metre kadar kurutulmuş bağırsak
Yapılış Tarifi: Tüm malzemeleri rahatça hareket edeceğiniz büyükçe bir leğenin içine koyup yoğurunuz.
Yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtelim ve bir gece serin bir yerde dinlendirelim. Ertesi gün az miktarda pişirerek tuzunu ve baharatını kontrol edip damak zevkinize uygun hale getirip tekrar yoğurunuz. Kıyma hamurunu bağırsaklara dolduracaksınız bu aşamada bir kıyma makinesi size çok yardımcı olacaktır, böyle bir imkânınız yok ise evde bulunan huni yardımıyla hiç boşluk bırakmadan sıkı bir şekilde doldurabilirsiniz. Yeteri uzunlukta isteğe bağlı uzunluk elde edilince aralar da pamuk ipliği yardımıyla bağlayıp halka şekline getirebilirsiniz. Yok, eğer bez torba kullanacaksanız yeteri miktarda kıyma hamuru bez torbalara koyarak merdane yardımıyla her yere eşit dağılacak şekilde yassılaştıralım. Bu şekilde bütün sucukları bağırsaklara doldurup, bitince sucukları hafif kuruması için serin bir yere asıp kurutunuz. Fazla suyunun çıkması için sucukları toplu iğne ucuyla birkaç yerinden delmeyi unutmayın.
19.01.2024 20:45:03
Evde Sucuk Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Sucuk Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Evde Sucuk Yapımı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sucuk Baharatı

Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüket...
Devamını Oku

Sucuk Kızartma

Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat...
Devamını Oku

Sucuk İçi

Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yılla...
Devamını Oku

Şeker Sucuğu

Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucu...
Devamını Oku

Sucuk Bağırsağı

Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu ola...
Devamını Oku

Sucuk Izgara

Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Salçalı Sucuk

Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ...
Devamını Oku

Lokum Sucuk

Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir ...
Devamını Oku

Cevizli Pekmezli Sucuk

Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği içi...
Devamını Oku

Cevizli Sucuk Kalori

Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezze...
Devamını Oku

Sucuk Döner

Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok ...
Devamını Oku

Sucuk

Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıy...
Devamını Oku

Sucuk Çeşitleri

Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile...
Devamını Oku

Fırında Sucuk

Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fırın...
Devamını Oku

Hamilelikte Sucuk

Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hamileler b...
Devamını Oku

Sucuk Yemekleri

Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle birçok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan birçok yemek yapılmaktadır. Yapılan...
Devamını Oku

Pekmezli Sucuk

Pekmezli Sucuk, Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden tarifi bulunan tip...
Devamını Oku

Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmıştır. A...
Devamını Oku

Sucuk Nasıl Yapılır

Sucuk nasıl yapılır: Sucuk deyince ilk akla gelen şehir Kayseri olur. Fakat sucuk şimdi dünyanın her yerinde üretiliyor. Sucuk alan kişiler sucuğun tazeliğin...
Devamını Oku

Kangal Sucuk

Kangal Sucuk, özellikle hafta sonu sofralarımızı neşelendiren lezzetli bir bir besindir. Çocukların bayılarak tükettiği bu lezzetin yapımı oldukça kolay olma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024