Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fırında sucuk hem kahvaltılar için sebzeli yapılır hem de akşam yemekleri için sucuk kebap yapılabilir. Oldukça lezzetli ve pratik olan tariflerdir. Kimsenin kolay kolay hayır demeyeceği lezzetlerdendir fırında sucuk yemekleri.
Çabuk ve lezzetli olması ise ev hanımları için daha cazip olmasını sağlıyor. Şimdi bu güzel lezzetlerin tariflerine bakalım.
Kahvaltılık fırında sucuk yapımı için gerekli malzemeler
- 1 adet sucuk
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Kahvaltılık fırında sucuk nasıl yapılır?
Fırında kahvaltılık sucuk yapmak için ilk olarak sebzeler yıkanır. Ardından küp-küp doğranır ve bir borcama alınır. Üzerine sucuklar dilimlenerek eklenir. Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çay kaşığı tuz atılarak harmanlanır. Yüz seksen derece fırında yaklaşık yirmi beş dakika kadar pişirilir ve ardından fırından çıkarılarak servis edilir İsteğe göre pişirirken fırın poşeti de kullanılabilir.
Fırında sucuk kebabı yapımı için gerekli malzemeler
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet sucuk
- 1 çay kaşığı tu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Fırında sucuk kebabı nasıl yapılır?
Sebzeler yıkanır.
Soğanlar ve domatesler halka şeklinde dilimlenir. Bir fırın tepsisi alınır ve içerisine dizilir. Ardından biberler de dilimlenerek tepsiye eklenir. Sucuk parmak uzunluğunda parçalara ayrılır ve ardından ortadan kesilir. Sebzelerin üzerine dizilir. Tuz ve sıvı yağ eklenir. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırında milföylü sucuk yapımı için gerekli malzemeler
- 6 adet milföy
- 3 adet parmak sucuk
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Fırında milföylü sucuk nasıl yapılır?
Sucuklu tarifler arasında en pratik ve lezzetli olanıdır. Yapımı için sucuklar ince ince dilimlenir. Altı adet yufka yan yana konularak merdane yardımı ile hafif açılır ve parçalar ikiye üç şeklinde bir dikdörtgen oluşturularak birleştirilir. Bu büyüklükte bir borcama alınır. Üzerine iki su bardağı kaşar rendesi serpilir. Ardından dilimlenmiş sucuklar eklenir ve iki yüz derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.