Sucuk Kızartma

Sucuk kızartma, diğer yemeklere göre kolay gibi görünür. Ama dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası vardır. İyi bir sucuk kızartması yapmanız için dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır;

Sucuğun kızartılacağı kabın seçimi oldukça önemlidir. Eğer sucuk ocakta pişirilecekse, yapışmaz yüzeye sahip bir teflon tencere ya da tava kullanılmalıdır.
Sucuğunuz az yağlı ise tavanın dibine birkaç damla sıvı yağ dökülebilir. Ama eğer orta veya çok yağlı ise tavaya yağ eklemeye gerek yoktur. Sucuk zaten kendi yağını salacaktır. Tavada sucuk kızartırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da tavanın ateşinin çok yüksek olmamasıdır. Orta ateşte ısıtılmış tavaya dış kabuğu soyulmuş ve doğranmış sucuklar koyulur ve üst tarafı pişene kadar beklenir. Bir yüzün pişmesi tamamlandıktan sonra diğer yüzde pişirilir. Her iki tarafı da piştikten sonra tavadan alınır. Eğer kapaklı bir tava kullanıyorsanız, tavanın kapağını pişirme süresine kadar kapalı tutarsanız sucuklar daha sulu ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Eğer sucuğu mangal ya da barbeküde pişirecekseniz, bağırsağını soyduktan sonra daha iri parçalara bölmenizde fayda vardır. Sucuğun ateş üzerinde yağını daha çabuk salacağı ve daha çabuk pişeceğini göz önünde bulundurmalısınız. Fazla pişen et ürünlerinin sağlığa zararları vardır. Sucuğu ateşten uzakta pişirmelisiniz. Mangal ve barbeküde kızartma esnasında yeterli olan süreyi aşmamak hem kızarttığınız sucuğun lezzetli olmasını sağlar hem de sağlığınız açısından faydalıdır.

Ivır zıvır yiyecekler arasında sucuğun yeri başkadır. Özellikle de sucuk pişirmesini bilirsen çok güzel oluyor. Ağız sulandıracak sucuk yemek için sadece sucuk pişirmesini bilmek yetmez. Baharatları yerinde kullanmak gerekir. Baharatı bol ve acılı, yağı, sarımsağı olması gerektiği gibi olmalı. Kıyması dana etiyle malak etinin karışımından yapılmalıdır. Gerçek bağırsak içine basılmalıdır. Sucuğu sevmeyenimiz yoktur. Çoğu insanlar sucuğu çok severler ama kızartmayı ve pişirmeyi bilmezler. Sucuk pişiriyorum diye sucuğu takır takır kurutur. Sucuğu pişirmeyi veya kızartmayı bilmemek ayıp değildir. Sucuk pişirmenin püf noktasını bilmek gerekir. Sucuk pişirmek için ilk önce sucuğu soymakla işe başlanır. Yeni doldurulmuş taze sucuk tamamen kurumadığı için bağırsağı kolaylıkla soyulur. Yapılması gereken bıçakla sucuğun üzerine çizik atmak gerekir. Gerisini parmaklarınız halleder. Bir de soyulması zor olan sucuklar vardır. Bu tür sucuklar gereğinden fazla kuruduğu için soyulması oldukça zordur. Kuru sucukların bağırsağını temizlemek aslında gayet basittir. Sucuğu musluktan akan suyun altına tutmak ve parmaklarınızla hafif ovuşturarak bağırsağı nemlendirmeniz yeterlidir. Böylece kuru olan sucuk daha kolay soyulacaktır.

Sucuk sade olarak ya da bazı malzemeler kullanılarak pişirilir. Sucuk pişirme ve sucuk kızartma çok ayrı şeylerdir. İkisini birbirinden ayırmak gerekir. Sucuk pişirmek için yapılması gerekenler; sucuk tavada pişirilir, sahanda pişirilir, pişirme sacı üzerinde pişirilir, ocak üzeri tost makinasında pişirilir ve hatta pişirme kâğıdı içinde de pişirilebilir. Yapmanız gereken sucuğu soyup isteğinize göre doğrayıp sonra kullanacağınız aleti ısıtmanız gerekir. Sucuğu yağ kullanarak veya yağsız olarak pişirebilirsiniz. Sucuk yağlı olduğu zaman sucuğu pişirirken yağ kullanmak gerekmez. Fazla yağlı olmayan sucuğu pişirirken ise yağ konur. Eğer sucuk orta yağlıysa, aletin tabanına istenilen miktarda yağ ilave edilir ve alet ısıtılır. Yağ kızardıktan sonra dilimlenmiş sucukları dizelim. Üzerine iki kaşık su gezdirilir ve her iki tarafı da pişirilir. Pişen sucuklar ılıyınca servis tabağına alabilirsiniz.

Tavada kaşarlı sucuk kızarması tarifinin malzemeleri

  • Bağırsağı soyulmuş ve dilimlenmiş sucuk,
  • Bir bardak kaşar peyniri rendesi,
  • Kızartmak için bir çorba kaşığı tereyağı

Tavada kaşarlı sucuk tarifi nasıl yapılır?


İlk önce tavaya tereyağını koyup eritelim. Tereyağımız iyice kızdıktan sonra sucukları diziyoruz ve her iki tarafını da kızartıyoruz. Kızaran sucukların üzerine kaşar rendemizi ilave ediyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak birkaç dakika bekletiyoruz. Kaşarlar eriyince sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiye olsun.
21.01.2024 16:23:14
Sucuk Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sucuk Kızartma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sucuk Kızartma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sucuk Baharatı

Sucuk Baharatı: Sucuk hayvan bağırsağı temizlenip şişirilir ve kurutup içine et baharat karışımı harç doldurularak yapılır kurutulur. Sucuk yapımı tüket...
Devamını Oku

Sucuk İçi

Sucuk içi, Sucuk Türk mutfağının neredeyse olmazsa olmazlarındandır. Keskin kokusuna rağmen hemen hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Sucuk uzun yılla...
Devamını Oku

Şeker Sucuğu

Şeker sucuğu, Sucuk her bölgede yapılan bir tatlı türüdür. Sucuk büyüklü küçüklü her damağa hitap eder. Sucuğu genelde cevizli yaparlar, ama daha birçok sucu...
Devamını Oku

Sucuk Bağırsağı

Sucuk bağırsağı amaçlı yağlı et idealdir. Bu sebeple sucuk yapımında %30 ile 35 oranında yağlı çekilmiş kalın kıyma kullanılır. Damak zevkine uyumlu ola...
Devamını Oku

Sucuk Izgara

Sucuk Izgara, Hafta sonları ailecek geçirilecek pikniğinize ayrı bir bir tat ve lezzet oluşturan sucukta ızgara keyfi mangal da hazırlanışı oldukça pratik ve...
Devamını Oku

Salçalı Sucuk

Salçalı sucuk, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan bir tariftir. Hemen herkesin kısa bir süre de yapabileceği pratik bir tariftir. Özellikle ...
Devamını Oku

Lokum Sucuk

Lokum Sucuk, Market ve çerezciler de lokum sucuk sürekli olarak satılan bir hediyelik ürün olan lokum sucuk oldukça lezzetli bir tatlı ve çerez karışımı bir ...
Devamını Oku

Cevizli Pekmezli Sucuk

Cevizli pekmezli sucuk, Elazığ ve Artvin illerinde dut veya üzüm pekmezi ile yapılır. Orcik veya köme de denilir. Şekil itibari ile sucuğa benzediği içi...
Devamını Oku

Cevizli Sucuk Kalori

Cevizli Sucuk Kalori, Cevizli sucuk damaklarımızı lezzetlendiren kalori değeri biraz yüksek olan ceviz ve pekmezin birleşmesiyle tüketilen aperatif bir lezze...
Devamını Oku

Sucuk Döner

Sucuk Döneri, ilk Afyonkarahisarlılar keşfetmiştir. Genelde insanlar marketlerden alıp tüketirler ya da restoranlarda tüketirler. Sucuk Döneri birçok ...
Devamını Oku

Sucuk

Sucuk, özellikle Ermenistan Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde yaygın bir şekilde tüketilir. Yapımında ise şişirilerek kurutulmuş olan bağırsak içinin kıy...
Devamını Oku

Sucuk Çeşitleri

Sucuk çeşitleri, kıyılmış olan etin içerisine baharat çeşitleri gibi bazı maddeler katılarak yoğurup, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulması ile...
Devamını Oku

Fırında Sucuk

Fırında sucuk, fırında sucuk çok sevilerek tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Damak tadına göre farklı şekillerde hazırlanabilen bir lezzettir. Fırın...
Devamını Oku

Hamilelikte Sucuk

Hamilelikte sucuk, Hamilelikte sucuk, sosis ve salam gibi yiyeceklerin tüketilmesi oldukça zararlıdır. Aslında normal insanlar da tüketmemeli ama hamileler b...
Devamını Oku

Sucuk Yemekleri

Sucuk Yemekleri, Sucuk doyurucu özelliği nedeniyle birçok yemek içerisinde kullanılan değerli bir besin türüdür. Sucuktan birçok yemek yapılmaktadır. Yapılan...
Devamını Oku

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı, Kıyılıp içine baharat katılarak yoğrulan etin, kurutulmuş sığır ince bağırsağına doldurulmasıyla yapılan bir çeşit sarımsak soslu yiyecek....
Devamını Oku

Pekmezli Sucuk

Pekmezli Sucuk, Anadolu'da yüzyıllardır yapılan, nereden çıktığı hususunda birkaç rivayet bulunan, pekmezin ve kuru yemişin her çeşidinden tarifi bulunan tip...
Devamını Oku

Cevizli Sucuk

Cevizli Sucuk, Anadolu'nun hemen her bölgesinde yapılan yöresel bir tatlı çeşididir. Görünüş olarak sucuğa benzediği için cevizli sucuk olarak tanınmıştır. A...
Devamını Oku

Sucuk Nasıl Yapılır

Sucuk nasıl yapılır: Sucuk deyince ilk akla gelen şehir Kayseri olur. Fakat sucuk şimdi dünyanın her yerinde üretiliyor. Sucuk alan kişiler sucuğun tazeliğin...
Devamını Oku

Kangal Sucuk

Kangal Sucuk, özellikle hafta sonu sofralarımızı neşelendiren lezzetli bir bir besindir. Çocukların bayılarak tükettiği bu lezzetin yapımı oldukça kolay olma...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sucuk Baharatı
Sucuk Kızartma
Sucuk İçi
Şeker Sucuğu
Sucuk Bağırsağı
Son Forum Konuları
Piyasada Satılan Ucuz Dana Sucuklarının Perde Arkası
Cerrahpaşa Sucuk
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024