İlk olarak derin bir plastik kaba tüm malzemeler konulur sırasıyla ve güzel bir şekilde yoğrulur. Etler iyicene malzemelerle karışana kadar yoğrulmaya devam edilir. Yoğrulma bittikten sonra üzeri bir bez ile kapatılır ve bir gün dinlenmesi için bekletilir. Baharatların ve sarımsağın et ile iyicene karışması ve kokusunu vermesi için bekletilir. Bir gün sonra bez kaldırılır ve bekleyen sucuğun tuzuna ve baharatına bakılır sonra yine yoğrulmaya devam edilir. Eğer tarifteki malzemeler sizin damak tadınıza az veya çok geldiği zaman damak tadına göre malzemeleri göz kararı koyabilirsiniz.
Sucuk yapması bittikten sonra kıyma makinesi yardımıyla bağırsakların arasında hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurulur. Uzunluğu ve kısalığı isteğe göre konulur ve isteğe göre doldurulduktan sonra bağırsaklar kalın bir ip ile bağlanır ve halka şeklinde yapılır. İsteğe göre uzun olarak da yapılır. Bu şekilde tüm sucuklar bitene kadar doldurulur ve sonra kuruması için asılır. Asılan sucukların sularının daha iyi çıkması için iğne ile birkaç yerinde delinir. Dinlenmesi ve kuruması için 3-4 gün beklenir.
Afiyet Olsun.